*ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΓΑΖΗΛΟΣ* Γυναίκες κατά ειδώλων και φαντασμάτων  
http://agazilos.wordpress.com
   
 
 
Βασική σελίδα ομάδας:
http://agazilos.wordpress.com
Subdomains Αγαζήλου:
http://www.women.agazilos.org
http://www.abortion.agazilos.org
 
 
  abortion.agazilos.org  

Πράγματα για να σκεφτείς πριν αποφασίσεις για μια έκτρωση

Πριν τη λήψη μιας υπεύθυνης απόφασης για σοβαρά θέματα υπάρχουν πολλά που οφείλουμε να σκεφτούμε. Πολλές φορές όμως, κάποια θέματα είναι φορτισμένα και μας είναι δύσκολο να τα αντιμετωπίσουμε ψύχραιμα. Διάβασε προσεκτικά αυτή τη σελίδα και θα ανακαλύψεις κάποιο πράγμα, ή κάποια πράγματα, που μέχρι τώρα πιθανότατα δεν έχεις σκεφτεί.
 
 
  1. 1. Κάνε ένα διάλειμμα όπου δεν θα σκεφτείς πρώτα τον εαυτό σου, αλλά τον Άλλο, το παιδί που μεγαλώνει στο σώμα σου. Θα έχεις ίσως ακούσει ότι το έμβρυο αναπτύσσεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα ήδη από την αρχή της σύλληψης, χαμογελά και κάνει διάφορες κινήσεις στον υπερηχογράφο κτλ. Δώσε στον εαυτό σου λίγο χρόνο να συλλογιστεί το μεγαλείο και την ομορφιά αυτής της κατάστασης, και την εποχή που κι εσύ ήσουν στην κατάσταση αυτή. Ασφαλώς δεν είναι εύκολο να θυμάσαι πώς ένιωθες και τι έκανες όταν ήσουν έμβρυο, όμως υπάρχεις και σκέφτεσαι κι αισθάνεσαι σήμερα επειδή όταν ήσουν έμβρυο, αφέθηκες να ζήσεις και να γεννηθείς. Σ' αυτή τη φωτογραφία από υπερηχογράφημα ένα εμβρυάκι 10 εβδομάδων προπονείται μέσα στη μήτρα για τα πρώτα βήματα που θα κάνει όταν θα βγει από αυτήν. Έτσι έκανες κι εσύ στην ηλικία του, έτσι θα κάνει και το δικό σου παιδάκι, έτσι κάνουν όλα τα παιδάκια του κόσμου που θέλουν να ζήσουν, και δεν τους περνά από το αναπτυσσόμενο μυαλουδάκι ότι κάποιος μπορεί να θέλει να διακόψει αυτή την πορεία τους.
  2. Επιστροφή στον εαυτό μας τώρα: Οι άνθρωποι που τυχόν σε συμβουλεύουν να κάνεις την έκτρωση, τι ιστορικό έχουν; Μήπως δεν έχουν ιδέα για το τι κάνει αυτή η επέμβαση στις γυναίκες; Μήπως έχουν κάνει κι αυτοί εκτρώσεις και προσπαθούν τώρα να καλύψουν τη δική τους ενοχή, βάζοντας κι εσένα να κάνεις το ίδιο; Θυμάσαι, ίσως, το μύθο της αλεπούς με την κομμένη ουρά...

  3. Οι άνθρωποι που σε συμβουλεύουν να κάνεις την έκτρωση, στοχεύουν στη δική σου ευτυχία ή σε κάτι άλλο; Μήπως π.χ. η πεθερά σου δεν θέλει να κουράζεται ο γιος της δουλεύοντας για να θρέψει άλλο ένα παιδί, και σου λέει τάχα ότι δεν θέλει εσύ να κουράζεσαι; Μήπως ο φίλος σου αποφεύγει να αναλάβει τις πατρικές του ευθύνες γιατί φοβάται ότι θα αναγκαστεί να σε παντρευτεί, και δεν θέλει; Αν ανακαλύψεις ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει, σκέψου σοβαρά: είναι δυνατόν να αφήσεις τέτοιους ανθρώπους, που δεν σε αγαπούν πραγματικά, να σε επηρεάζουν σε αποφάσεις ζωής και θανάτου για σένα και για το παιδί σου;

  4. Οι άνθρωποι που σε συμβουλεύουν να κάνεις έκτρωση, τι έχουν να σου προσφέρουν μετά, όταν ο πόνος από το χαμό του παιδιού σου εκδηλωθεί, ενισχυμένος από τό ότι εσύ προκάλεσες αυτό το χαμό; Θα σου πουν «τι άλλο να έκανες;» Μα είναι δεκάδες, εκατοντάδες τα ΑΛΛΑ πράγματα που μπορείς να κάνεις, όταν ακολουθήσεις το δρόμο της ζωής και τη φυσιική εξέλιξη της εγκυμοσύνης. Θα σου κάνουν, ίσως, ένα άλλο παιδί «όταν θα είναι κατάλληλες οι συνθήκες»; Μα κανένα παιδί δεν μπορεί να υποκαταστήσει αυτό που χάθηκε, γιατί είναι ένα ΑΛΛΟ παιδί. Ακόμα κανένας δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι κάποτε θα είναι «κατάλληλες οι συνθήκες». Ίσως μάλιστα από την έκτρωση να πάθεις κάτι, που θα κάνει τις συνθήκες ακατάλληλες για πάντα... Σκέψου σοβαρά: Μπορεί κανένας από αυτούς τους ανθρώπους να υποκαταστήσει τη χαρά, που θα σου δώσει το παιδί σου όταν το κρατήσεις στην αγκαλιά σου, τη συγκίνηση που θα νιώσεις όταν χαμογελάσει σε σένα, ειδικά σε σένα, όταν σε πρωτοπεί μαμά; Ποιος φίλος, φίλη, ακόμα και γονιός, μπορεί να αντικαταστήσει αυτή τη μοναδική σχέση που εσύ, ένα μοναδικό πλάσμα, έχεις με ένα άλλο μοναδικό πλάσμα, που όμοιό του δεν υπάρχει σ'ολόκληρη τη γη; Ένα πλάσμα που φέρει κάποια από τα χαρακτηριστικά σου, τις ικανότητές σου, τα ταλέντα σου, κληρονομώντας τα κατευθείαν από σένα;

  5. Ίσως κάποιοι που σε συμβουλεύουν να κάνεις έκτρωση να ενδιαφέρονται για σένα, και εν μέρει να σε αγαπούν. Όμως, σκέψου σοβαρά: Σε αγαπούν τόσο, ώστε να σε αφήσουν να αναλάβεις όλες σου τις ευθύνες, κι όχι να τις αποφεύγεις; Σε αγαπούν τόσο, ώστε να σε αφήσουν να εκδηλώσεις όλες σου τις δυνατότητες; Σε αγαπούν τόσο, ώστε να βρίσκουν λογικό ότι κι εσύ μπορείς να αγαπάς το παιδί σου και να φροντίζεις γι'αυτό; Σε αγαπούν τόσο, ώστε να σε βοηθήσουν ενεργά να φέρεις σε πέρας την αποστολή σου ως μητέρα και να πουν «εγώ είμαι εδώ για σένα»; Αν δεν σε αγαπούν τόσο, τότε η αγάπη τους είναι μισή και μπορεί να σου προκαλέσει ζημιά, ακόμα κι αν δεν μπορούν να το καταλάβουν. Ίσως σου λένε ότι είσαι ακόμα μικρή, ή ακόμα παιδί. Μα δεν είσαι παιδί, από τη στιγμή που ασχολείσαι ενεργά με το σεξ. Μα δεν είσαι πιο μικρή από άλλες μητέρες. Σε όλο τον κόσμο, ΚΑΙ στις δυτικές χώρες που θεωρούνται «πολιτισμένες», υπάρχουν μητέρες ανήλικες, ακόμα και δωδεκάχρονες, που καταφέρνουν, με την κατάλληλη υποστήριξη, και να φροντίσουν το παιδί τους, και να σπουδάσουν, και να εργαστούν, και να σταδιοδρομήσουν ακόμα. Αυτό που χρειάζεσαι είναι η κατάλληλη υποστήριξη. Δεν μπορούν να σου τη δώσουν οι άνθρωποι του περιβάλλοντός σου; Βρες άλλους που μπορούν...

 
 

Θεωρούμε πραγματικά πολύτιμο ένα κείμενο που έχουμε βρει στις σελίδες του Συλλόγου Προστασίας Αγέννητου Παιδιού (http://www.unborn.gr/unborn1/unborn/index.php?id=4,20,0,0,1,0) και σε καλούμε να το διαβάσεις προσεκτικά μαζί μας εδώ:

Οι γονείς μου θα με σκοτώσουν αν το μάθουν!

Σίγουρα, οι γονείς σου θα αναστατωθούν και ίσως απογοητευθούν, αλλά δεν θα σε σκοτώσουν! Μετά το αρχικό σοκ, οι γονείς συνήθως αποδέχονται την κατάσταση, και μάλιστα γίνονται πολύτιμη πηγή βοήθειας. Αν φοβάσαι να το πεις στους γονείς σου, η κοινωνική λειτουργός μας μπορεί να σε βοηθήσει να βρεις τον πιο κατάλληλο τρόπο. Αν αποφασίσεις να μην τους το πεις, η πείρα έχει αποδείξει ότι κατά κανόνα θα το μάθουν με κάποιο τρόπο. Πολλές φορές οι μητέρες κυρίως, στεναχωριούνται που δεν το έμαθαν εγκαίρως ώστε να στηρίξουν την κόρη τους όταν το χρειαζόταν.

Δεν καταλαβαίνετε. Θα με διώξουν από το σπίτι!

Αν πραγματικά οι γονείς σου σε διώξουν απ' το σπίτι, μπορούμε να σε βοηθήσουμε ώστε να μείνεις με ασφάλεια κάπου αλλού όχι μόνο μέχρι τον τοκετό, αλλά και μετά. Πολλές μητέρες έχουν μέχρι στιγμής φιλοξενηθεί σε συνεργαζόμενους με το Σύλλογό μας ξενώνες.


Οι γονείς μου με πιέζουν να κάνω έκτρωση.

Νομικά, κανείς δεν μπορεί να σε αναγκάσει να κάνεις έκτρωση. Αν πεις στο γιατρό ότι κάποιος σε εξαναγκάζει να κάνεις έκτρωση, δεν πρόκειται να προχωρήσει στην επέμβαση.

Ο σύντροφός μου θα με εγκαταλείψει αν κρατήσω το παιδί.

Ο σύντροφός σου είναι τόσο υπεύθυνος για την εγκυμοσύνη, όσο είσαι κι εσύ. Χρειάζονται δύο για να γίνει ένα μωρό, και η ευθύνη του δεν παρέρχεται επειδή δεν θέλει το μωρό αυτό! Το να σ' αφήσει επειδή θες να δώσεις στο παιδί σας μια ευκαιρία στη ζωή, δεν δείχνει αγάπη. Ίσως σε αντιμετωπίζει περισσότερο σαν σεξουαλικό αντικείμενο, παρά σαν γυναίκα που με το δίκιο της νοιάζεται για τις συνέπειες της έκτρωσης πάνω σ' αυτήν και το παιδί της. Η πείρα δείχνει ότι μετά την έκτρωση όχι μόνο το παιδί δεν υπάρχει πια, αλλά και οι σχέσεις των γονέων του διαλύονται... Αντιθέτως όταν η μητέρα κρατά το παιδί, συχνά η σχέση ανανεώνεται και βρίσκει ένα καινούργιο νόημα, ακόμα κι αν ο πατέρας ήταν αρνητικός στην αρχή.


Μπορεί και ο σύντροφός μου να έρθει να συζητήσει με κάποιο κοινωνικό λειτουργό του Συλλόγου;


Βεβαίως και μπορεί. Μπορείτε επίσης να πληροφορηθείτε από τους νομικούς συμβούλους μας ποια είναι τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις του πατέρα.


Έχω σοκαριστεί! Τι θα σκεφτούν οι άλλοι;

Αν είσαι ανύπαντρη, μπορεί να φοβάσαι ότι οι άλλοι θα σε κατακρίνουν που κάνεις ένα παιδί εκτός γάμου. Όμως στις μέρες μας υπάρχουν πολλοί μόνοι γονείς, είτε επειδή είναι διαζευγμένοι είτε επειδή δεν παντρεύτηκαν καθόλου. Πριν από μερικά χρόνια η μητρότητα εκτός γάμου εθεωρείτο στίγμα. Όχι όμως τώρα πια. Κι ακόμα, πολλές φορές ο γάμος έρχεται μετά τη γέννηση του παιδιού, είτε με τον πατέρα του είτε με άλλο σύντροφο.

Έχω όλη τη ζωή μπροστά μου. Ένα παιδί δεν ταιριάζει στα τωρινά μου σχέδια.

Αν σχεδιάζεις να κάνεις παιδιά, πρέπει να λάβεις υπόψη σου ότι δεν υπάρχει κάποιος ιδανικός καιρός γι' αυτό. Όποτε κι αν αποφασίσεις να κάνεις παιδιά, θα χρειαστούν θυσίες. Είναι αδύνατον να προβλέψουμε το μέλλον. Πολλοί περιμένουν μεγάλο χρονικό διάστημα για να κάνουν οικογένεια, για ν' ανακαλύψουν ότι η κατάσταση ποτέ δεν γίνεται "ιδανική" όπως τη θέλουν. Επιπλέον η έκτρωση συχνά κάνει την απόκτηση παιδιού στο μέλλον αδύνατη...

Δεν είμαι έτοιμη να γίνω μητέρα.

Είναι αλήθεια ότι το να είσαι γονιός συνεπάγεται περισσότερες ευθύνες από το να μην είσαι, αλλά από τη στιγμή που είσαι έγκυος είσαι ήδη μητέρα. Η ευθύνη σου για το παιδί μέσα σου, έγκειται στον τρόπο που αντιμετωπίζεις το σώμα σου. Το πραγματικό θέμα είναι, "πώς φέρομαι σ' αυτό το παιδί στου οποίου τη δημιουργία έλαβα μέρος"; Ο ρόλος του γονέα μαθαίνεται στην πράξη, και δεν μπορείς να ξέρεις από πριν αν είσαι έτοιμη να τον παίξεις ή όχι... Επιπλέον, ίσως όταν "νoιώσεις έτοιμη" να μην μπορείς να κάνεις παιδί.

Δεν μπορώ να κάνω τώρα παιδί, γιατί θέλω να τελειώσω τις σπουδές μου.

Παρότι το να σπουδάσεις έχοντας ένα παιδί είναι δυσκολότερο, δεν είναι αδύνατο! Στο εξωτερικό υπάρχουν πολλές μητέρες που συνεχίζουν και τελειώνουν τις σπουδές τους και μάλιστα έχουν καλή σταδιοδρομία. Πολλές βρίσκουν ότι το να έχουν ένα παιδί, αποτελεί κίνητρο για να τα καταφέρουν καλύτερα! Η αυτοεκτίμηση και τα κίνητρα της γυναίκας καθορίζουν την επιτυχία της, κι όχι μια απρογραμμάτιστη εγκυμοσύνη. Εμείς θα είμαστε στο πλευρό σου για να σε βοηθήσουμε.


Η έκτρωση φαίνεται τόσο πιο εύκολη από την εγκυμοσύνη. Θέλω να ξεμπερδεύω μ' αυτό το θέμα.

Η έκτρωση μπορεί να διαρκεί λίγη ώρα, αλλά οι συνέπειές της μπορούν να διαρκέσουν μια ζωή. Η έκτρωση αφήνει χρόνια ψυχικά τραύματα. Τα πιο κοινά συμπτώματα του μετεκτρωτικού συνδρόμου περιλαμβάνουν κατάθλιψη, εφιάλτες, ενοχή, μεταμέλεια, αποφυγή των παιδιών και αυτοκαταστροφική συμπεριφορά. Οι περισσότερες σχέσεις διαλύονται μετά την έκτρωση, και αν υπάρχουν ήδη άλλα παιδιά υφίστανται τις αρνητικές συνέπειες από την αλλαγή στη συμπεριφορά της μητέρας. Κάποιες μητέρες παθαίνουν σωματικές βλάβες από την έκτρωση, μερικές μένουν στείρες για πάντα. Αν είναι η πρώτη σου εγκυμοσύνη, η έκτρωση διπλασιάζει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού. Αν έχεις κάνει κι άλλες εκτρώσεις, ο κίνδυνος μπορεί να τριπλασιαστεί. Ακόμα κι ο θάνατος, αν και σχετικά σπάνιος, δεν παύει να είναι πιθανός...

Δεν έχω την οικονομική δυνατότητα να κάνω παιδί.

Ένα παιδί μπορεί να κοστίσει τόσο, όσο θέλουν να διαθέσουν οι γονείς - ακόμα κι ο τοκετός σ' ένα δημόσιο νοσοκομείο δεν έχει το κόστος του τοκετού σε ιδιωτικό. Πολλοί εστιάζουν στο ν' αποκτήσουν πολλά για τον εαυτό τους και τα παιδιά τους, αλλά τα υλικά αγαθά δεν φτιάχνουν ευτυχισμένες οικογένειες. Αν κάνεις μια αναδρομή στο παρελθόν, θα δεις ότι δίνεις μεγαλύτερη αξία στις σχέσεις σου με ανθρώπους παρά στα πράγματα για τα οποία ξόδεψες χρήματα. Είναι καλύτερα να επενδύσεις στη ζωή μέσα σου παρά στα πράγματα που νομίζεις ότι θα χρειαστείς εσύ και το παιδί σου. Οπωσδήποτε θα χρειαστείς περισσότερα λόγω του μωρού, και σ' αυτό ο Σύλλογος Προστασίας Αγέννητου Παιδιού αλλά και άλλοι φορείς μπορούν να σου προσφέρουν σημαντική βοήθεια.

Δεν είναι μόνο τα χρήματα. Νομίζω είναι καλύτερα το παιδί μου να μη γεννηθεί, γιατί δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις να γίνει ευτυχισμένο.

Αυτό δεν μπορείς να το ξέρεις, γιατί δεν μπορείς να προβλέψεις το μέλλον! Η ευτυχία δεν είναι θέμα προϋποθέσεων, και πολλές φορές άνθρωποι που ανατράφηκαν με ό,τι θεωρείται "καλές προϋποθέσεις", δεν έγιναν ευτυχισμένοι. Αντιθέτως άνθρωποι που πέρασαν δύσκολα παιδικά χρόνια όχι μόνο έγιναν τελικά ευτυχισμένοι, αλλά ωφέλησαν και την κοινωνία όπου έζησαν. Η ζωή είναι γεμάτη ευκαιρίες για τους ζωντανούς... Μόνο η έκτρωση στερεί από το παιδί την ευκαιρία να γίνει ευτυχισμένο.


Θα μου τα λέγατε αυτά ακόμα κι αν ήμουν εθισμένη σε σκληρά ναρκωτικά;

Ο εθισμός της μητέρας σε ναρκωτικές ουσίες δεν είναι λόγος να καταδικαστεί το παιδί σε θάνατο. Η ύπαρξη του παιδιού δίνει σε πολλές μητέρες την αποφασιστικότητα να αποτοξινωθούν πριν γεννήσουν, κι άλλες αποτοξινώνονται μετά. Αντιθέτως, όταν γίνεται έκτρωση η αυτοκαταστροφική συμπεριφορά της μητέρας εντείνεται και η ζωή της διατρέχει άμεσο κίνδυνο. Τα προβλήματα υγείας που μπορεί να έχει ένα παιδί λόγω της χρήσης ναρκωτικών από τη μητέρα, αντιμετωπίζονται επιτυχώς από την ιατρική επιστήμη. Έτσι τελικά, το παιδί είναι μια μεγάλη ευκαιρία να αποτοξινωθείς και να ζήσεις και για τους δυο σας.


Ο γιατρός λέει ότι το παιδί έχει κάποιο πρόβλημα.

Παρότι πολλές προγεννητικές εξετάσεις μπορεί να προβλέψουν ένα πρόβλημα, δεν μπορούν να εντοπίσουν το μέγεθος του προβλήματος. Το πρόβλημα μπορεί να είναι πολύ μικρό. Μπορεί ακόμα - όπως έχει γίνει πολλές φορές - τα τέστ να είναι λανθασμένα και το παιδί να είναι υγιέστατο! Ακόμα κι αν υπάρχει κάποια σοβαρή ανωμαλία, η αξία ενός ανθρώπου δεν εξαρτάται από την υγεία του ή ακόμα την ελκυστικότητά του. Τα παιδιά με κάποια αναπηρία αξίζουν μια ευκαιρία στη ζωή όπως ο καθένας. Ένα παιδί με κάποιο πρόβλημα μπορεί να αγαπά και ν' αγαπιέται, και μπορεί να αποβεί ευλογία για σένα και για άλλους. Πιθανώς θα χρειαστείς βοήθεια για τη συνέχιση της εγκυμοσύνης σε μια τέτοια περίπτωση. Εκτός από τη βοήθεια που προσφέρουμε ως Σύλλογος, μπορούμε να σε φέρουμε σε επαφή με άλλους Συλλόγους γονέων, που έφεραν στον κόσμο παιδιά κάτω από παρόμοιες συνθήκες. Αν δεν μπορείς να μεγαλώσεις ένα παιδί με ειδικές ανάγκες, υπάρχουν άλλες οικογένειες και διάφορα ιδρύματα που μπορούν. Σε κάθε περίπτωση, είναι καλύτερα και για την ψυχική, και για τη σωματική σου υγεία να φέρεις σε πέρας την εγκυμοσύνη και να σιγουρευτείς αν το μωρό σου έχει όντως κάποιο πρόβλημα, παρά να αντιμετωπίσεις τις αμφιβολίες ενώ το παιδί δεν θα υπάρχει πια.


Μόλις απέκτησα μωρό. Δεν μπορώ να κάνω κι άλλο τώρα.

Αν έχεις γεννήσει πρόσφατα, ίσως σοκαριστείς ανακαλύπτοντας ότι είσαι και πάλι έγκυος. Αλλά καθώς ήσουν πρόσφατα έγκυος, μπορείς να καταλάβεις καλύτερα απ' τον καθένα πώς είναι να έχεις ένα μικρό παιδί να αναπτύσσεται και να μεγαλώνει μέσα σου. Έχεις ξαναβιώσει το θαύμα της ζωής. Το να σβήσεις αυτή τη ζωή τώρα, είναι δύσκολο και να το σκεφτείς. Δυο μωρά με μικρή διαφορά είναι πρόκληση και για την πιο έμπειρη μητέρα, αλλά θα διαπιστώσεις ότι γίνονται οι καλύτεροι φίλοι. Αργότερα, τα παιδιά θα διασκεδάζουν μαζί κι εσύ θα έχεις περισσότερο χρόνο. Ένα ακόμα μωρό θα είναι ανεκτίμητη βοήθεια στο παιδί που έχεις τώρα, και ένα μεγάλο δώρο σε σένα. Αντιθέτως, όπως δείχνουν οι στατιστικές η έκτρωση θα σε επηρεάσει αρνητικά στην ανατροφή του παιδιού που ήδη έχεις, και θα το βλάψει βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.


Δεν ξέρω πού ν' απευθυνθώ για βοήθεια. Όλοι γύρω μου πιστεύουν ότι η έκτρωση είναι η καλύτερη λύση.

Στο Σύλλογο Προστασίας Αγέννητου Παιδιού (Ηπείρου 28, Αθήνα) μπορείς να μιλήσεις με κάποιον που σε καταλαβαίνει και μπορεί να σου προτείνει πρακτικές λύσεις. Μπορείς ακόμα να τηλεφωνήσεις στο 210-8828788 κάθε μέρα εκτός Σαββάτου και Κυριακής από τις 9 το πρωί ως τις 8 το βράδυ. Τις ημέρες που δεν είμαστε στα γραφεία μας, ο αυτόματος τηλεφωνητής δίνει αριθμούς στους οποίους μπορείς να μας βρεις.

 

 
 
Δείτε σε βίντεο πώς γίνεται η άμβλωση Διαβάστε για την άμβλωση και γύρω από αυτήν Επικοινωνήστε μαζί μαςΟι λέξεις "άμβλωση" και "έκτρωση", κι ακόμα περισσότερο η λέξη "επέμβαση" δεν λένε τίποτα γι' αυτό που πραγματικά συμβαίνει. Αν σκέπτεστε να υποβληθείτε σε άμβλωση, ή απλά θέλετε να δείτε περί τίνος πρόκειται, κάντε κλικ για να δείτε το βίντεο σε νέο παράθυρο: Υψηλή ανάλυση (για γρήγορη σύνδεση) Χαμηλή ανάλυση (για χαμηλή ταχύτητα σύνδεσης).

Πώς σκέφτονται και νιώθουν για την άμβλωση και τα σχετικά με αυτήν οι γυναίκες, μέσα από κείμενα γυναικών λογοτεχνών.

 

 

Eπικοινωνήστε μαζί μας με e-mail στη διεύθυνση: postmaster@agazilos.org

 
  Copyright 2007-2015, *ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΓΑΖΗΛΟΣ*